۱۹ خرداد ۱۴۰۲، ۵:۳۸

مهر گزارش می‌دهد؛

کارت‌ به‌ کارت کنید تا مالیات ندهم!

کارت‌ به‌ کارت کنید تا مالیات ندهم!

دولت با وضع مالیات بر کارتخوان‌ها دنبال افزایش درآمد مالیاتی بود اما این روزها شاهد افزایش کارت به کارت به جای استفاده از دستگاه‌های پوز هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، در سالیان اخیر همواره لزوم تحقق عدالت مالیاتی در کشور توسط کارشناسان و مقامات اقتصادی، مطرح شده است؛ به عبارت دیگر، تمامی افراد جامعه با یکدیگر برابر بوده و باید طبق قانون، متناسب با درآمدهای اکتسابی، مالیات خود را پرداخت نمایند.

به طور کلی در ساختار فعلی حاکم بر مالیات‌ستانی کشور، مالیات بر درآمد شامل ۲ گروه حقوق‌بگیر و مشاغل می‌شود، بررسی شواهد نشان می‌دهد هرچند وصول درآمدهای مالیاتی از محل درآمد مشاغل، زحمت بسیاری از سازمان امور مالیاتی می‌طلبد و دردسرهای زیادی را در سالیان گذشته بوجود آورده است اما مروری بر عملکرد مالیاتی در ۹ ماهه سال گذشته نشان می‌دهد همچنان بیش از ۶۴ درصد از مجموع مالیات بر درآمد را قشر حقوق‌بگیر یعنی کارمندان دولت و کارکنان بخش خصوصی پرداخته‌اند.

سید محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور به تازگی در توئیتر نوشته است: طبق اطلاعات واصله از ادارات مالیاتی سراسر کشور، مشوق‌های سال جاری برای مشاغل و اصناف مبنی بر پرداخت مالیات مقطوع بدون الزام به تسلیم اظهارنامه یا ارائه اسناد و مدارک، و با تقسیط ۴ ماهه مورد استقبال قرار گرفته، تا پایان مهلت قانونی استفاده از این مزایا دو هفته بیشتر باقی نمانده است.

این در حالی است که مالیات بر درآمد قشر حقوق‌بگیر پیش از دریافت حقوق، از صاحبان اخذ شده و از حقوق آنها کسر می‌شود. سال‌ها غفلت از لزوم اخذ درآمدهای مالیاتی از مشاغل باعث شده است که حتی در اصل این موضوع نیز تردید شود. موضوعی که در اقتصادهای برتر جهان امری پذیرفته شده است و برای متخلفان جرایم سنگینی نیز در نظر گرفته شده، اما بررسی قانون بودجه نشان می‌‎دهد، تحقق عدالت مالیاتی در کشورمان، حداقل در سال جاری نیز دور از دسترس است.

بودجه ۱۴۰۲ و مالیات بر حقوق

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، مالیات‌بردرآمد حدود ۱۵ درصد از کل درآمدهای مالیاتی را به خود اختصاص داده است و مهم‌ترین اجزای مالیات‌بردرآمد نیز، مالیات مشاغل، مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی را شامل می‌شود.

نکته جالب‌توجه در این خصوص به درصد افزایش درآمدهای مالیاتی این حوزه مربوط می‌شود به بیانی مطابق با قانون بودجه سال ۱۴۰۲، مالیات حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی (قشر حقوق‌بگیر) به ترتیب ۲۶ و ۶۸ درصد رشد داشته است، اما در مقابل، میزان درآمدهای دولت از محل مالیات بر مشاغل تنها ۲۲ درصد رشد را نشان می‌دهد؛ این در حالی است که نگاهی به درآمدهای مالیاتی کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ و مقایسه آن با میزان مصوب، اثبات می‌کند که مالیات‌ستانی از قشر حقوق‌بگیر به مراتب بیشتر از مشاغل صورت گرفته است.

آمارها نشان می‌دهد که میزان درآمدهای مالیاتی از محل درآمد کارکنان بخش عمومی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱، بیش از ۹۱ درصد رشد داشته که میزان مصوب آن ۲۰ درصد بوده است؛ در مقابل میزان درآمدهای مالیاتی از محل درآمد مشاغل تنها ۸۲ درصد رشد داشته که این میزان حدود ۱۵ درصد کمتر از میزان پیش‌بینی شده بوده است. مرور این آمارها نشان می‌دهد که تلاش‌های دولت همچنان به سمت وصول درآمدهای راحت تر یعنی اخذ مالیات از قشر حقوق‌بگیر سوق پیدا می‌کند و درآمدهای برخی مشاغل -که اتفاقاً تناسب‌پذیری بیشتری با نرخ تورم دارند- از تور مالیاتی دولت مصون هستند.

کارت‌ به‌ کارت کنید تا مالیات ندهم!

در خصوص مالیات بر مشاغل باید گفت که با توجه به تخمین تورم ۳۰ الی ۴۰ درصدی برای سال ۱۴۰۲، مشخص نیست که با کدام منطق و استدلال، مالیات مشاغل حتی از نرخ تورم نیز رشد کمتری داشته است؛ با وجود این آمار و ارقام، همچنان برخی از کسبه به دنبال فرار مالیاتی هستند که تلاش‌های آنها به وضوح قابل رؤیت است.

کارت به کارت کنید تا مالیات ندهم!

بررسی بازارهای سطح شهر حکایت از این دارد که با وجود حمایت شدید دولت و نمایندگان مجلس از کسبه، اما برخی از افراد هنوز نیز به دنبال فرار مالیاتی و عدم پرداخت مالیات هستند.

بازدید میدانی خبرنگار مهر (به‌صورت نامحسوس خریدهایی از مجتمع تجاری حوالی خیابان میرداماد و خیابان جمهوری صورت‌گرفته است) نشان می‌دهد که برخی از فعالان بازار با ذکر این نکته که چرا باید مالیات دهند، شماره‌حساب خود یا برخی از اعضای خانواده را در اختیار مشتری قرار می‌دهند.

یکی از فروشندگان دراین‌خصوص اعلام داشت: «هر چه می‌فروشیم و سود داریم، باید مالیات بدیم، پول از ما می‌گیرند به کارکنان خودشان حقوق میدن، به من چه؟!»

برخی از متخلفان حتی پا را فراتر گذاشته و به ابتکارات و ابداعاتی در زمینه فرار مالیاتی دست یافته‌اند که به طور مثال می‌توان به عدم استفاده از دستگاه‌های پوز و استقرار دستگاه‌های خودپرداز غیرنقدی اشاره کرد، به‌گونه‌ای که در بسیاری از مجتمع‌های تجاری و یا کلینیک‌های درمانی شاهد نصب این دستگاه‌ها هستیم؛ موضوعی که البته واکنش سرپرست دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی را هم در پی داشته است. وحید عزیزی در این رابطه می‌گوید: «هرگونه مبادله به‌حساب از طریق کش‌لس به‌مانند کارت‌خوان‌ها بوده و مبالغ واریزی به‌حساب افراد واریز می‌شود، در نتیجه کش‌لس ابزاری برای فرار مالیاتی نیست».

وقتی طلافروشان کمتر از کارمندان مالیات می‌دهند!

نکته عجیب اینجاست که برای هر یک از صنوف، ضریب مالیاتی خاصی در نظر گرفته شده، از سوی دیگر در قوانین رسمی، معافیت‌های مالیاتی نیز برای کسبه لحاظ شده است، با این اوصاف مشخص نیست که چرا برخی از افراد خود را نسبت به سایر افراد جامعه جدا می‌بینند؟

از اساسی‌ترین اقدامات لازم برای رشد درآمدهای مالیاتی و تحقق عدالت در این بخش، جلوگیری از فرار مالیاتی است، مطابق با گزارش سازمان مالیاتی، در سال ۱۴۰۰، متوسط مالیات ابرازی مشاغل طلافروشی، نمایشگاه ماشین، فروشگاه‌های موبایل، بین ۲ ٫ ۷ تا ۶ ٫ ۷ میلیون بوده است، این در حالی است که یک کارمند یا کارگر با حقوق ماهی ۱۰ میلیون تومان، ۸ ٫ ۶ میلیون تومان مالیات پرداخته کرده است.

مالیاتی که پیش از پرداخت حقوق، از نیروهای بخش خصوصی و دولتی کسر شده است؛ اما برخی از فعالان اقتصادی حتی در موعد سالانه خود نیز مالیات نداده و با تکنیک‌های مختلف از پرداخت آن فرار کرده‌اند.

تفاوت مالیات اصناف و کارکنان دولت چقدر است؟

در کشور بیش از ۵ میلیون واحد صنفی مشغول به فعالیت است و ازآنجایی‌که در بودجه سال ۱۴۰۲، درآمدهای مالیاتی این حوزه حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان برآورده شده است، لذا می‌توان گفت به طور متوسط بازاریان کمتر از ۸ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند.

این درحالی‌که است که کارمندان بخش دولتی، به طور متوسط باید سالانه در حدود ۱۲ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند، مالیاتی که البته پیش از پرداخت حقوق کسر می‌شود!

تحقق عدالت مالیاتی چه زمانی میسر می‌شود؟

با وجود اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۰، حکم مربوط به شناسایی حساب فروش درج شده بود؛ اما برخی از بازاریان از انجام آن سرباز زدند، از سوی دیگر تفکیک حساب‌های شخصی و تجاری نیز به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهکاری جلوگیری از فرار مالیاتی شناخته می‌شود، همچنان بلاتکلیف مانده و مشخص نیست چه زمانی تعیین تکلیف خواهد شد.

از سوی دیگر، تکمیل و اجرای دقیق قانون «پایانه‌های فروشگاه و سامانه مودیان» نیز در شناسایی متخلفین مالیاتی تأثیر بسزایی دارد، باوجوداینکه مسئولان سازمان مالیاتی، پایان سال ۱۴۰۲، را زمان تکمیل این سامانه اعلام داشته‌اند، اما شواهد بیانگر آن است که هنوز صدور صورت‌حساب الکترونیک به‌عنوان یکی از الزامات قانون سامانه مودیان تحقق پیدا نکرده است.

مسئله دیگری که باید به آن اشاره کرد، به چندشغله بودن برخی از افراد (کارکنان دولتی، پزشکان، وکلا، بازاریان و…) مربوط می‌شود، درواقع مالیات بر مجموع درآمد موسوم به PIT در کشور اجرا نمی‌شود و همین امر نیز تحقق عدالت مالیاتی را با چالش بزرگی همراه کرده است.

به بیان دیگر، اگر در رویکرد مالیات‌ستانی، تمامی منابع درآمدی افراد به‌صورت یکپارچه تجمیع شود و با درنظرگرفتن برخی از معافیت‌ها، مالیات به‌صورت دقیق محاسبه و کسر شود، عدالت مالیاتی حکم‌فرما خواهد شد.

از سوی دیگر با تحقق عدالت مالیاتی، بار مالیاتی کشور از روی شرکت‌های تولیدی کاسته خواهد شد و در نهایت سرمایه مردم به‌جای حضور در بازارهای غیرمولد به سمت تولید سوق داده می‌شود.

در نهایت باید گفت که سازمان امور مالیاتی و دیگر نهادهای نظارتی نسبت به فرار مالیاتی بی‌توجه بوده‌اند، درصورتی‌که برای یکبار به شکل جدی با متخلفان مالیاتی برخورد شود، دیگر شاهد این حجم از بی‌عدالتی در پرداخت مالیات نخواهیم بود.

کد خبر 5803983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کارگر IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      13 0
      از کارگران قبل از پرداخت حقوق نخور بمیر مالیات کسر می شه که دولت با تصویب ۲۷در صد افزایش حقوق شاهکار خود رو در ذهن و تاریخ ماندگار کرد اما از پزشکان با درآمدهای آنچنانی نمی دونه مالیاتی بگیره ‌‌‌! ! اکثر پزشکان حین مراجعه پول نقد یا کارت به کارت طلب می کنند کی قراره رسیدگی کنه مشخص نیست
    • امید IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      14 4
      دولت از ما مالیات بگیرد اما به جای ان بیمه بازنشستگی و بیمه درمان بدهد اصلا از کارت خوان ها مالیات را مستقیم کم کند اما به انصاف کجا و کدام کشور ۱۰ و ۱۵ و ۲۵ درصد از کارتخوانها مالیات گرفته می شود؟ بله دولت به شما کارمندان همه ی امکانات را داده و از پولی که خودش داده کمی مالیات بر میدارید
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      19 5
      هیچ ایرانی حاضر نیست مالیات ندهد بشرطی که اولا درامد داشته باشد که اونم تو این بازار تو این وضعیت اقتصادی امکانش کم هست دوم اینکه برای خود ایران صرف شود تا الان کدام پروژه از وصول مالیات احداث شده؟؟؟؟ و دیگر اینکه کارخانه دار بنگاه معاملاتی طلافروش صراف وشرکتهای بزرگ که سود دارن پرداخت کنن.
      • یک هم وطن IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
        0 4
        چه جالب ! یعنی همه ایرانی ها خودشون حاضرن مالیاتشون رو بپردازن ؟!
    • کاسب IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      13 2
      پزشک‌ها نه تعرفه ها رو رعایت میکنن هم مردم رو مجبور میکنن برن سرگردان بشن برای کارت به کارت! کسی هم نیست بهشون بگه بالای چشمتون ابرو! حالا اگه یه کارمند یا مغازه دار چنین کاری کنه بیچارش میکنن!
    • GB ۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 6
      خوب وقتی مبلغ در ماه بالا باشه وهر ماه تکرار شودکاملا معلومه که درامد کاریست ،خیلی راحت منشا و علت ورودی ها به حسابها را از صاحبان حساب مدرک خواهی کنند و مالیات بگیرند ،هر کس هم مشکلی داشت جریمه کنند ،همان که کاسبی را تعطیل کنند و یا مهاجرت کنند نفعش بیشتر هست ،این گونه افراد غدد سرطانی هستند اگر رش
    • IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 1
      یا کارت به کارت یاحتی به کارت خانواده یا پول نقد
    • IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      10 4
      خب دولت هم باید رفاه و رونق اقتصادی ایجاد کنه تا اعتماد مردم جلب بشه
    • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 3
      در کشورهای پیشرفته زمان خرید جنس یا خدمات به دلیل اینکه قبلا بابت حقوق مالیات اخذ شده دیگر هیچگونه مالیاتی اخذ نمی‌گردد اما در ایران این قانون اعمال نمیگردد
    • ایرانی IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      8 5
      دولت از کسب و کار مالیات میگیره کسبه از مردم می گیرند پس دولت از مردم می گیره
    • امیر حبیبی IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      4 2
      چرا باید فرار مالیاتی داشته باشیم
    • حمید رضا IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      5 3
      سلام من خودم یکی از موافقان پرداخت مالیات هستم ولی چگونه؟در مملکتی که تورم سر به فلک میکشه و کاسبی که هر چی میخره باید یه مقدار روش بزاره تا اون جنس تهیه کنه مالیات چگونه محاسبه میشه شما به افزایش قیمتها توجه کنید به عنوان مسال پنیری که ۳۷ فروخته میشد الان باید ۵۰ فروخته بشه مالیات چگونه محاسبه میشه
    • محسن DK ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      9 7
      فقط به نفع کارمندان مینویسی کسبه کسانی هستند که نه تنها از دولت چیزی نمی‌گیرند بلکه مالیات هم می‌دهند
    • محسن DK ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      6 4
      فقط به نفع کارمندان مینویسی کسبه کسانی هستند که نه تنها از دولت چیزی نمی‌گیرند بلکه مالیات هم می‌دهند
    • عدل علی DK ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 3
      با سلام... فامیل ما هر ماه نزدیک 50 میلیون حداقل درآمدش هست... سه تا خونه دارن.... کلی طلا و جواهر.... برای یکسال اونا فقط 250 هزار تومان مالیات زدن اونم طی دو قسط... من کارمند با حقوق 10 میلیون هرماه حداقل 400 هزار تومان ازم مالیات کم میکنن... با هزار بدبختی یه خونه نصفه خریدم..عدل علی کجاست؟!!
      • Orbit IR ۰۶:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
        6 1
        بخاطر اینکه اون سرش تو زندگی خودش بوده ،نه حساب کردن مال بغیه و حسادت
    • پریسا IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 3
      حرف دل کارمندان بدبخت و له شده رو زدی ولی چه فایده که اجرایی نمیشه همش حرف و دروغ و فریبکاری
    • فریاد IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      5 1
      متاسفانه پزشک کان و داندانپزشک، تعمیر کار ، عینک ساز و انگشتر ساز و...شماره کارت زن و یا افراد دیگری می دهند و یا نقدی می گیرند متاسفانه افرادی هم هستند که تعمیر کار لوازم خانگی و تاسیساتی هستند این ها هم شماره کارت می دهند بنظرم باید کارت ها ی بانکی بررسی شود
    • محمد IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      9 2
      چرا کذب میگویید سال پیش مالیات من ۱۲ میلیون بود باهمان تراکنش امسال برای من ۳۳ میلیون نوشتند در حالی که با رکود در بازار فروش من نصف شده فقط قیمتها دو برابر شده
    • ناشناس AE ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 1
      سلام واقعااینقدرعدم رسیدگی هست که به هرمرکزدرمانی ویاپزشک مراجعه می کنیم می گویندوجه نقدبیاوریدبخصوص خوزستان بازرسهای اداره دارایی ومالیات کجایند؟چرارسیدگی نمی کنند؟همه چیزتواین مملکت گردن قشرضعیف بایدباشد؟به امیدرسیدگی عاجل. تشکر
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      4 2
      شغل من میوه فروشی چراضریب ما14درصد یه مغازه 6متری 3خانواده کارمیکنه چخبره سال 1401امده 39میلیون هنوزقسط اولشوندادم سال 1402امده35میلیون چخبره راهنمای بفرمایید چکارکنیم پیش کی بریم
    • Ali IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      4 3
      ببخشید فرار‌مالیاتی بیشتر از پزشکان داریم که کارت هدیه و دلار میگیرن ؟ کاسب ها خیلی بیشتر از سال قبل درصد مالیاتشون بالا رفته و کارتخوانی‌که کار کرده خیلی بیشتر‌از پارسال درصد مالیاتی که میگیرن هست.با این‌تورم‌ و اجاره مغازه ها و پول کارگر و کارمند خجالت آوره این‌متن.پزشکان و طلافروشان بیشترین فرار
    • ناشناس IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      4 0
      سلام وقت بخیر ....به نظرشما من که در کاردولتی از حقوق اینجانب قبل از پرداخت مالیات کسر می شودواز کار بخش خصوصی من که طبق اظهارنامه مالیات کسر می کنند .آیا باید در هر رستوران بابت هربار غذاخوردن ویا خرید لباس در فروشگاه بزرگ هم ودر طلافروشی هم بابت خرید حتی یک هدیه کوچک هم مالیات ارزش افزوده جدا بدهم
    • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 3
      چطور شما میگویید مالیات اصناف رشد نکرده،،من خواربار فروشی دارم سال۱۴۰۰،،۶۰۰هزار تومان مالیات دادم،،،سال۱۴۰۱ ده میلیون مالیات دادم وسال۱۴۰۱،،،۲۵ میلیون مالیات اومده،، در حالی که با این تورم جنس مغازه ام نصف شده،،فقط باید بدوم تا جنسم را حفظ کنم
    • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 1
      مالیات من ۱۰۰ برابر شده چطور میگید رشد نکرده درحالی که ما میدویم تا بااین تورم سرمایه اصلی را حفظ کنیم##مثال،،من ۱۰۰هزار تومان پول دارم ۱۰ عدد رب خریدم با ۱۰رصد سود فروختم پولم شده ۱۱۰ تومان،،حالا بد ۱۰ روز رفتم بازار که برای مغازه ام رب بخرم رب شده ۲۰ هزار حالا من با ۱۱۰ تومان فقط ۵عدد رب خریدم،،
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 2
      من یک خواربار فروشم،،مالیاتم از سال ۱۴۰۰ به بد هزار برابر سده از ۶۰۰ هزارتومان سال ۱۴۰۰،،۱۴۰۱ شده ۱۰ میلیون،،۱۴۰۲ شده۲۵ میلیون تومان شما چطور میگید مالیات اصناف رشد نکرده،،در حالی که با تورمی که هست جنس مغازه نصف شده
    • IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 0
      کارمندان عزیز گول این حرفها رو نخورید ، من رفتم اداره دارایی بهشون گفتم این سودی که شما برای صنف ما محاسبه کردی بخاطر قیمتهای نجومی و رقابت در بازار درست نیست بعد کارمند اونجا گفته دیگه باید این مبالغ رو بگیری ، آخرش ای کارمند بیچاره تویی که یکبار مالیات دادی دوباره هر وسیله ای که میخری مالیات بدی
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 1
      این نوع مالیات ستانی باعث ورشکستگی امثال من میشه ، چون بخاطر مردم اون میزان سودی که دولت محاسبه کرده رو از مردم نمی گیرم، ضمنا بهم گفتن اسناد بیار هر چی میبرم قبول نمیکنن
    • IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      4 0
      من به عنوان کسی که 30 سال مالیات حقوق پرداخت کردم سوالی دارم، در تمام دنیا وقتی مالیات اخذ می‌گردد، ریز دریافتی مالیات و ذره به ذره محل خرج کردن اون مالیات مشخصه و طرف ما جه میشه مالیاتی که پرداخت کرده داره فلان جا را آباد میکنه، به نظر شما آیا ما در کشور خود چنین شرایطی داریم، قطعا خیر،
    • کاسب آزاد AE ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      3 0
      کاش به این سادگی وشفافی باشه که شما میگی... وقتی جنسی رو میخری و بعد میفروشی و بعد گرونتر از قیمت فروشت دوباره میخری کجاش سود کردی که بخای مالیاتشو بدی...(دم از کدوم حمایت مشاغل میزنی؟؟؟؟)
    • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 0
      به نظر من اخذ مالیات‌ها را معقول و آسان کنند و بجای وقت گیری زیاد در اعتراض و تصمیم گیریهای بعدی اداره مالیات تغییری در ساختار اخذ مالیات بدهند تا مالیات دهنده تشویق به پرداخت آن شود والا راه فرار زیادی وجود دارد و اخذ وجوه نقدی توسط عده ای یکی از معضلات آن است
    • رضاعلیزاده IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 1
      سود خالص یکسال کارکرد بنده بعد از کسرهزینه ها شد 120میلیون به نظر شما 37.500.000تومان مالیات درسته؟اینکه میگین مجلس واداره مالیات ازکسبه حمایت کردن ابنه.کدوم کارمند ماهی ده میلیون حقوق میگیره وسی وهفت میلیون مالیات میده که میگین مالیات کارمند بیشتر از کاسبه.
    • وحید US ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 2
      امسال مالیات پزشکان را سه برابر کردند که باعث تعطیلی مطب‌ها ومهاجرت بیشتر خواهدشد.
    • ناشناس IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      0 0
      عیار طلا را بیارید ۱۴ که این طلای کشور نرود توخانه ها
    • کارمند بانک IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      0 1
      راهکار مالیات بر واریز به حساب بانکی (مدیریت شده) جایگزین تمام پایه های مالیاتی کنونی شود منصفانه گریز ناپذیر و مکفی برای بودجه عمومی
    • حامد IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 0
      باید نظارتها و بازرسی های میدانی بیشتر شود و مخصوصا از مشاغل پر درآمد باید دقیقا مالیات اخذ شود . مشاغلی مانند وکلای دادگستری ، پزشکان و مراکز تصویر برداری و ...
    • NL ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 1
      چرا کارمند از دریافت پول حقوق مالیات مستقیم میدهد ولی دوباره برای خرید با همین پول باید مالیات بدهد؟
    • IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 0
      فرار مالیاتی باید از بالا گرفت از گردن کلفت ها نه از خرده فروش سوپر مارکت دولت بدون خدمات پول مالیات هم بگیره پس سهم مردم فقیر از خاک منابع کشور چیه فقط جان بکنن مالیات بدن مالیات نه زیاد ولی اندازه از پول دارا باید گرفت نه کسی که مغازه استیجاره داره خانه وماشین نداره
    • M IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 0
      کسبه ی بدبخت هر چی میفروشه نمیتونه بخره.از اون طرف هم باید ۴ درصد مالیات بده. دارند کسبه را نابود میکنند و میخوان کمیته امدادی بشن.
    • IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 0
      این همه مالیات. میدیم هر روز خدمات گرانتر میشود و مالیات ناحق بلای جان کسب و کار و مصرف کننده شده
    • محمد IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      2 3
      تو کشوری که روی نفت و گاز و معادن خوابیده مالیات باید حذف بشه نه اینکه روز به روز مالیات‌ها سنگین‌تر بشه خصوصا که تو مملکت ما هر چی مالیاته سنگینه برای کارمند و قشر ضعیف حقوق بگیره.
    • IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 0
      دکتر ها استفاده از حساب بستگان خواهر برادر و....بی عدالتی بیداد میکنه
    • عدالت IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      1 0
      آقا من کار پزشک قانونی داشتم که برای معاینه رفتم یه شماره کارت بهم دادن برو بیرون پرداخت کن گفتم پس قبلاً اینجا پرداخت میکنیم گفتند حالا عوض شده
    • دیاکو IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
      0 0
      آقا رسیدگی کنید.رفتم لاستیک بگیرم ،در داخل خود لابی بازی کردن تا من مبلغ ده میلیون از مبلغ لاستیک را در حساب کسی واریز کنم آقا آدمی را مجبور میکند لطفا مراجع ذینفع رسیدگی کند.دیگر از بی تفاوتی دست بکشید ...
    • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۰
      1 0
      سلام دوستان ؛ در مملکتی که امنیت اقتصادی وجود نداره و ما این همه منابع داریم مالیات چه معنی داره ؟؟؟؟؟ منابع کجا میره مالیات ما کجا خرج میشه ؟
    • کبری IR ۰۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
      2 0
      کم مونده بریزین تو خانه ها اسباب مردم ببرید با این خدماتی که ارایه میدین خجالت نمیکشین مالیات کلان هم میگیرید
    • IR ۰۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
      1 0
      احتمالا وقتی مرده باشیم